mvp_background_9

Profiel Martin van Pelt

Mijn missie

Veel bedrijven zijn gericht op het steeds efficiënter maken van hun bedrijfsprocessen. Met kostenbeheersing als belangrijkste motief. Het is echter de vraag of de klant hiermee geholpen is. Efficiënte processen zijn er meestal niet op ingericht om snel aangepast te worden aan de steeds wijzigende klantvraag. Bedrijven die daar wel toe in staat zijn, zullen het verschil maken en hebben een voorsprong op de concurrentie. Ik wil bedrijven en organisaties helpen om de slag te maken van een op efficiency gerichte bedrijfsvoering naar meer effectieve procesinrichting. Van ‘de dingen juist doen’, naar ‘de juiste dingen juist doen’. Als proces consultant zorg ik ervoor dat mijn resultaten niet alleen gericht zijn op de doelmatigheid van bedrijfsprocessen, maar zorg ik er ook voor dat de processen altijd gekoppeld zijn aan de bedrijfsdoelstellingen, aan de klantvraag.

Mijn werkwijze

Om u goed te kunnen helpen moet ik bij u op locatie werken. Voordat we van start gaan voer ik eerst een intakegesprek met u als opdrachtgever. Op basis daarvan stel ik een projectopdracht op, zodat we precies weten wat we van elkaar mogen verwachten. Veel van het werk wordt uitgevoerd samen met uw medewerkers. Veelal op één-op-één basis. Groepsvergaderingen en workshops beperk ik tot een functioneel minimum. Ik stel veel vragen en luister goed.

Mijn achtergrond

  • Ik ben afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam;
  • Ik heb ruime ervaring als procesanalist, projectmanager, requirements manager, informatieanalist, business consultant en procesmanager in de telecommunicatie;
  • Ik ben gecertificeerd Lean Six Sigma Green Belt;
  • Ik ben het certificaat Prince2 Foundation behaald;
  • Ik ben ARIS BPM en Mavim Rules key user.

Meer weten?

Om meer te weten te komen over mijn werkwijze kunt u een kijkje nemen in de blogs waarin ik mijn kennis over procesontwerp, -analyse, -verbetering en – beschrijving bijhoud.

En naast procesanalist ben ik ook te huren als grafisch ontwerper en dtp’er. Informatie kunt hier vinden.