Procesanalyse

Processen ontwikkelen zich in de loop der tijd, met als mogelijk gevolg dat zij inefficiënt zijn geworden of niet meer voldoen aan de het doel waarvoor zij oorspronkelijk in het leven zijn geroepen.

Hoe kan ik u in dergelijke situaties helpen?

Bijvoorbeeld door het uitvoeren van een procesanalyse, waarmee wijzigingen op de bedrijfsprocessen geïdentificeerd kunnen worden.

Hiertoe breng ik uw bestaande processen in kaart en beschrijf ik de impact die de wijzigingen op de bestaande processen hebben.

Wat kunt u van mij verwachten?

Eerst stellen wij samen vast welke bedrijfsprocessen geanalyseerd moeten worden. Vervolgens stellen wij vast wie de sleutelfiguren voor de betreffende processen zijn. Op basis van beschikbare procesdocumentatie, interviews en workshops met de belangrijkste sleutelfiguren wordt een eerste opzet gemaakt. In één of meerdere vervolg-workshops wordt het concept verder uitwerkt. Dit levert per processtap inzicht op wie deze uitvoert, welke hulpmiddelen en ondersteunde systemen daarvoor gebruikt worden, waar en wanneer de stap uitgevoerd wordt, en – niet in de laatste plaats – waarom deze activiteiten uitgevoerd worden. De workshops levert een beschrijving van de huidige procesinrichting en/of de plaatsen waar impact te verwachten is.

Methoden en technieken

Bij het in kaart brengen van de huidige situatie en de impact op de procesinrichting maak ik o.a. gebruik van de volgende technieken:


Heeft u vragen of wilt u kennis maken? Neem dan gerust contact op. Ik sta u graag te woord en indien gewenst kunnen we direct een afspraak inplannen.